Radovi na modernizaciji toplane Gornja Vežica

U sklopu projekta “Obnova toplinarstva grada Rijeke“ u tijeku su radovi na modernizaciji toplane Gornja Vežica. Oni uključuju i probni rad novoinstalirane opreme koji je planiran od petka 20. listopada 2023. godine, do kraja studenog. U tako složenom sustavu s velikim brojem korisnika, za vrijeme probnog rada postrojenja povremeno su mogući zastoji u opskrbi toplinskom energijom, stoga korisnike molimo za razumijevanje i strpljenje. Planirani zastoji bit će najavljeni na vrijeme, a eventualni ispadi u sustavu svedeni na minimum, odnosno detektirani i otklonjeni u najkraćem roku.

Do kraja ove godine, završetkom radova na modernizaciji toplane, proizvodnja toplinske energije će se stabilizirati. Još preostaju zahvati rekonstrukcije toplovoda, koji će se odvijati sve do kraja 2024. godine.

Završetkom obnove, što uključuje obnovu postojećih i izgradnju spojnih toplovoda, toplana Gornja Vežica postat će glavna toplana toplinskog sustava „Istok“ koji obuhvaća i povezane sustave Vojak i Donja Vežica.

Obavijesti o projektu „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ nalaze se na stranicama Energa i službenoj stranici projekta www.energotoplinarstvo.com, a za sve dodatne informacije o projektu građani se mogu obratiti korisničkoj podršci Energa putem besplatnog broja telefona 0800 353 040.