Rekonstrukcija toplovoda na Zametu

U ponedjeljak, 16. listopada 2023. godine, započet će 1. faza radova na zamjeni postojećeg toplovoda na Zametu. Zahvati se izvode na zelenoj površini, od nebodera u Ulici Braće Fućak k.br.5 a do nebodera u Ulici Petra Jurčića k.br.6.

Rekonstrukcija sustava za distribuciju toplinske energije uključuje građevinske i strojarske radove na ugradnji novog toplovoda po trasi postojećeg. Planirani rok trajanja radova na cijeloj dionici koja se odnosi na šire područje od navedenog je do kraja 2023. godine.

Navedeni radovi provode se u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ kojim se obnavlja 7,9 km toplovoda te gradi novih 2,5 km spojnih toplovoda. Primarna toplana za proizvodnju toplinske energije u jedinstvenom sustavu „Zapad“ postaje toplana Malonji, koja se povezuje s toplanama Zamet i Krnjevo. Zamjenom starih toplovoda novima osigurava se kvalitetnija isporuka energije i smanjenje transportnih gubitaka, čime se dugoročno omogućuje stabilnost opskrbe toplinskom energijom.

Sve dodatne informacije o projektu građani mogu saznati na mrežnim stranicama Energa te na službenim stranicama projekta www.energotoplinarstvo.com.

Zahvaljujemo građanima na strpljenju i razumijevanju.