Probni rad obnovljene toplane Srdoči

U ponedjeljak 30. listopada 2023. godine započet će probni rad obnovljene toplane Srdoči, a planirani period trajanja probnog rada toplane je mjesec dana. Iako se očekuje neometana isporuka toplinske energije za grijanje, moguće je da će povremeno dolaziti do kraćih prekida u opskrbi, stoga korisnike molimo za razumijevanje i strpljenje.

Podsjećamo da stanari zgrada mogu samostalno odlučiti o terminu početka grijanja, neovisno o službenom početku, te putem ovlaštenih predstavnika zatražiti pokretanje svojih podstanica.

U toplanu Srdoči, koja će funkcionirati kao zasebni toplinski sustav, ugrađena je čista i sigurna tehnologija kao što su visokoučinkoviti kogeneracijski uređaj za istovremenu proizvodnju toplinske i električne energije, solarni kolektori te novi toplinski spremnici, uz potpunu automatizaciju.

Navedeni se zahvati provode u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ koji za cilj ima povećanje energetske učinkovitosti toplinskog sustava i pouzdanosti opskrbe toplinskom energijom u gradu Rijeci putem ulaganja u modernizaciju toplana i toplovoda, te uz postupan prelazak na obnovljive izvore energije.

Sve dodatne informacije o projektu građani mogu saznati na mrežnim stranicama Energa te na službenim stranicama projekta www.energotoplinarstvo.com.