Radovi u Ulici Ratka Petrovića – nastavlja se spajanje toplana Gornja Vežica i Vojak

Spajanje toplovoda toplana Gornja Vežica i Vojak nastavlja se u srijedu, 4. listopada 2023. godine, radovima u Ulici Ratka Petrovića, od raskrižja s Ulicom Frane Belulovića do skretanja za toplanu Gornja Vežica.

Promet će tim dijelom Ulice Ratka Petrovića, sukladno odobrenom prometnom rješenju, biti reguliran semaforima. Planirani rok završetka radova je sredina studenog 2023. godine.

Radovi na novoj dionici nastavak su zahvata na najdužoj i najsloženijoj trasi ukupne dužine 1,2 km, kojima će toplana Gornja Vežica postati glavna toplana toplinskog sustava „Istok“, s povezanim sustavima Vojak i Donja Vežica.

Sve su aktivnosti dio projekta “Obnova toplinarstva Grada Rijeke” koji obuhvaća ulaganje u modernizaciju toplana te obnovu i izgradnju toplovodne distribucijske mreže. Ukupna vrijednost projekta je oko 14,9 milijuna eura, od čega EU sufinanciranje iznosi nešto više od 11 milijuna eura, dok su sredstva za njegovu realizaciju osigurana iz Kohezijskog fonda putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Obavijesti o projektu „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ nalaze se na stranicama Energa i službenoj stranici projekta www.energotoplinarstvo.com.

Za sve dodatne informacije o projektu građani se mogu obratiti korisničkoj podršci Energa putem besplatnog broja telefona 0800 353 040.

Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju.