Rekonstrukcija toplovoda na Srdočima

U srijedu, 21. lipnja 2023. godine, u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ započet će radovi na prvoj fazi zamjene postojećeg toplovoda na Srdočima. Zahvati se izvode u parku ispred zgrada u ulicama Mate Lovraka i Gustava Krkleca.

Rekonstrukcija sustava za distribuciju toplinske energije uključuje građevinske i strojarske radove na  ugradnji novog toplovoda po trasi postojećeg. S obzirom na to da se zona iskopa nalazi na zelenoj površini uz stambene zgrade, promet u ulici moći će se nesmetano odvijati.

Zamjenom starih toplovoda novima osigurat će se kvalitetnija isporuka energije i smanjenje transportnih gubitaka, čime se dugoročno omogućuje stabilnost opskrbe toplinskom energijom. Planirani rok završetka ovih radova je oko dva mjeseca.

Podsjećamo, navedeni zahvati se provode u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ koji za cilj ima povećanje energetske učinkovitosti toplinskog sustava i pouzdanosti opskrbe toplinskom energijom putem ulaganja u modernizaciju toplana i toplovoda, uz postupan prelazak na obnovljive izvore energije.

Sve dodatne informacije o projektu građani mogu saznati na mrežnim stranicama Energa te na službenim stranicama projekta www.energotoplinarstvo.com.

Građanima zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.