Stanje radova i predstojeće aktivnosti na izgradnji spojnog toplovoda Gornja Vežica – Vojak

U Ulici Tome Strižića pri kraju je prva etapa izgradnje spojnog toplovoda Gornja Vežica – Vojak.

S obzirom na to da zatečeno stanje s instalacijama na terenu nije bilo u skladu s projektnom dokumentacijom, termin završetka radova produljen je za desetak dana. Usprkos ovim novonastalim okolnostima, projekt obnove toplinarstva u Rijeci odvija se uz ulaganje maksimalnih napora kako bi se sve planirane aktivnosti izvršile u najkraćem mogućem roku.

Po završetku radova u Ulici Tome Strižića bit će ponovno uspostavljen neometani promet, nakon čega se područje zahvata na izgradnji spojnog toplovoda nastavlja u ulicama Vjekoslava Dukića i Ratka Petrovića. Sukladno odobrenom prometnom rješenju promet će se na novoj dionici odvijati naizmjenično i bit će reguliran semaforima. Rok za izvođenje radova je 60 dana.

Podsjećamo, u Rijeci se obnavlja 7,9 km toplovoda te gradi novih 2,5 km spojnih toplovoda, u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ koji za cilj ima povećanje energetske učinkovitosti toplinskog sustava i pouzdanosti opskrbe toplinskom energijom.

Građanima zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju, te upućujemo da sve dodatne informacije o projektu mogu saznati na mrežnim stranicama Energa i na službenim stranicama projekta www.energotoplinarstvo.com.