Nastavak radova na izgradnji spojnog toplovoda toplana Zamet i Malonji

Od četvrtka, 15. lipnja 2023. godine, nastavljaju se radovi na izgradnji spojnog toplovoda toplana Zamet i Malonji u Ulici Obitelji Sušanj. Ova faza radova izvodit će se na potezu od spoja s Ulicom Bože Vidasa do dječjeg vrtića „Zamet“.

Promet u Ulici Obitelji Sušanj bit će u potpunosti zatvoren (prvo vrijeme od Ulice Bože Vidasa do polovice Ulice Obitelji Sušanj, a zatim od polovice ulice do dječjeg vrtića „Zamet“), sukladno odobrenom prometnom rješenju.

Zahvati se provode u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ kojim će se obnoviti 7,9 km toplovoda te izgraditi novih 2,5 km spojnih toplovoda.  Toplana Malonji će postati primarna toplana za proizvodnju toplinske energije jedinstvenog sustava „Zapad“, kojeg čine i toplane Zamet i Krnjevo.

Područje radova obuhvaća ulice Bože Vidasa, Obitelji Sušanj i Ivana Čikovića Belog te lokacije toplana Zamet (Braće Fućak 4) i Malonji (Ivana Čikovića Belog 8b). Planirani rok trajanja radova na cijeloj trasi je do kraja srpnja, tijekom kojih će promet biti reguliran sukladno prometnim rješenjima.

Energo radove izvodi do završnog sloja asfalta u dijelu trase na kojem nema daljnjih radova, odnosno do prvog sloja asfalta u dijelovima trase gdje radove nastavljaju Grad Rijeka i KD Vodovod i kanalizacija.

Sve obavijesti o projektu „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ nalaze se na stranicama Energa i službenoj stranici projekta www.energotoplinarstvo.com.

Za sve dodatne informacije o projektu građani se mogu obratiti korisničkoj podršci Energa putem besplatnog broja telefona 0800 353 040.

Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.