Obavijest o mogućnosti sklapanja novih ugovora o opskrbi plinom

Obavještavamo korisnike plina zainteresirane za potpisivanje tržišnog ugovora s Energom, a nastavno na liberalizaciju tržišta aktualnu od 1. travnja, da svi novopotpisani ugovori koje Energo zaprimi najkasnije do 20. u tekućem mjesecu u realizaciju kreću od prvog dana u sljedećem mjesecu, dok za sve ugovore dostavljene nakon 20. u tekućem mjesecu promjena opskrbljivača može biti provedena tek mjesec dana kasnije. Razlog tome su tehnička ograničenja sustava, tj. vrijeme koje je potrebno za provedbu postupka.

Podsjećamo da je s početkom od 1. travnja tržište plina liberalizirano te u ovom segmentu vladaju puni tržišni odnosi. Za korisnike plina iz kategorije kućanstva na području Rijeke i okolice, novi opskrbljivač u obvezi javne usluge isporuke prirodnog plina postala je Gradska plinara Zagreb – Opskrba d.o.o.

Svaki kupac plina ima pravo sklopiti novi tržišni ugovor s nekim od drugih opskrbljivača na tržištu, a u sklopu kampanje „Ostanimo zajedno“ koja i dalje traje, korisnici koji s Energom potpišu ugovor o tržišnoj opskrbi plinom ostvaruju cijenu plina u prosjeku 9% povoljniju od cijene opskrbe u obvezi javne usluge. Osim ostvarenih ušteda, potpisivanjem tržišnog ugovora s Energom korisnicima se osigurava i zaštita od mogućih tržišnih utjecaja za vrijeme trajanja ugovora.

Svi detalji o akciji Ostanimo zajedno i postupku promjene opskrbljivača dostupni su na sljedećoj poveznici: http://energo.hr/index.php/ostanimo-zajedno/