Toplinski sustav spreman za novu sezonu grijanja

Sve zgrade priključene na toplinski sustav Energa mogu početi s grijanjem već sada. Ovlašteni predstavnici zgrada mogu Energu dostaviti zahtjev i tražiti raniji ili kasniji početak grijanja, neovisno o vanjskim vremenskim uvjetima i odluci Energa o službenom početku sezone grijanja.

Sezona grijanja uobičajeno počinje kada tri uzastopna dana temperatura u gradu Rijeci padne ispod 12 Celzijevih stupnjeva u 21 sat, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda. Prema dosadašnjoj praksi će Energo samostalno odlučiti o početku sezone grijanja, u periodu između 20. listopada i 10. studenog, neovisno o izmjerenoj temperaturi.

Zahtjev za ranije ili kasnije uključenje Energu mogu uputiti isključivo ovlašteni predstavnici stanara. Ne mogu se uvažavati zahtjevi pojedinačnih stanara i njih će se uputiti da zahtjeve predaju svojem ovlaštenom predstavniku. Što se, pak, tiče zgrada s više ulaza, spojenih na istu podstanicu, one moraju imati natpolovičnu većinu ovlaštenih predstavnika za podnošenje zahtjeva.

 

Opis postupka zahtjeva za početak ili završetak grijanja za pojedinu zgradu:

Upute za ovlaštene predstavnike stanara