Početak sezone grijanja u objektima na toplinskom sustavu

Obavještavamo korisnike sustava toplinske energije da će se tijekom ponedjeljka, 5. studenog 2018. godine, postupno uključivati grijanje u objektima na toplinskom sustavu grada Rijeke, čime će započeti sezona grijanja 2018./2019.

Naime, zbog povećanog broja upita korisnika tijekom ovoga tjedna, vlage u zraku te nižih temperatura u večernjim satima, u objektima priključenima na Energov distributivni sustav postupno će se pokrenuti grijanje, a riječke će toplane prijeći na zimski način rada.

Podsjećamo da u zimskom načinu rada toplinski sustavi Gornja Vežica, Vojak, Škurinje, Kozala, Zamet i Podmurvice rade u 24-satnom režimu. Zgrade na navedenim sustavima mogu samostalno odabrati vrijeme dnevnog i noćnog grijanja (npr. od 5:00-24:00, 6:00-23:30 ili bilo koja druga željena kombinacija) te neovisno o grijanju režim grijanja tople vode (npr. topla voda tijekom 24-sata, početak grijanja tople vode u 5:00 itd.).

Zgrade koje radi relativno visokih temperatura zraka još ne žele započeti grijanje mogu samostalno odlučiti da podstanice u zgradama ostanu isključene te da sa grijanjem krenu kada se za to sustanari zgrade odluče.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Energu na besplatni info-telefon 0800 353 040.