Tijek radova na obnovi toplovoda – Škurinje, Podmurvice, Kozala

Radovi na zamjeni toplovoda u naseljima Škurinje, Podmurvice i Kozala nastavljaju se predviđenim tijekom.

 

Škurinje

Strojarski radovi na lokaciji Škurinje završeni su te su svi objekti spojeni na opskrbu toplom vodom s toplane. Građevinski radovi su u fazi asfaltiranja ulice Rastočine, u neposrednoj blizini DV Škurinje.

DTK instalacija postavljena je od toplane do objekta Jelićeva 15, na Lukačićevim stubama. Preostalo je postaviti još oko 80 metara DTK instalacije kako bi kompletanDTK sustav na ovom području bio gotov.

Postepeno se zatvara i građevinski rov u Lukačićeve stube, a asfaltiran je i čvor 1. maja – Tizianova. Trenutno su u tijeku radovi na sanaciji i uređenju dječjeg igrališta u neposrednoj blizini objekta Š4.

 

Podmurvice

Tijekom današnjeg dana bit će izvršen prekop ul. Rikarda Benčića, dok je ostatak strojarskih radova priveden kraju. Na novi cjevovod spojeni su objekti G. Duella 2, R. Benčića 11, B. Blečića 2 te V.P. Širole 14 i 16.

U tijeku je postava DTK instalacije i zatrpavanje građevinskog rova.

 

Kozala

Na lokaciji Kozala, uznapredovali su iskopi na kraku toplovoda od ulice V. Novaka 11 prema toplani. Ovaj je tjedan također izvršen prekop u ulici V. Novaka, između objekata V. Novaka 11 i 14. Također je dopremljena mobilna kotlovnica koja će vodom opskrbljivati objekte V. Novaka 11 i 14, čime će se otvoriti mogućnost rezanja i zamjene cjevovoda u pravcu toplane.

Također su započeli radovi na 2. kraku u neposrednoj blizini OŠ Kozala.

 

Radovi na obnovi sustava toplinske energije u naseljima Škurinje, Podmurvice i Kozala provode se u suradnji s Europskom bankom za obnovu i razvoj (EBRD).