Obnova sustava distribucije toplinske energije na Vojaku – priključenje kraka 3 i završetak strojarskih radova

Nakon završetka radova na krakovima 1 i 2 toplovoda na Vojaku, tijekom prošlog tjedna intenzivirani su radovi na kraku 3. Radne ekipe su pojačane te je u subotu, 14.11., izvršen najzahtjevniji prekop, onaj na Marohnićevoj ulici u neposrednoj blizini toplane. U prekop su uvedene cijevne sekcije te su nastavljeni radovi, a usporedno s procesom zatrpavanja cijevi postavljena je i DTK kanalizacija te DTK zdenci.

Krak 3 toplovoda na Vojaku, na kojem se nalaze objekti Dječji vrtić „Đurđica“ te objekti na adresama Marohnićeva 14, 16 i 18, Slavka Krautzeka 84, A, B, Slavka Krautzeka 92A, B, C, Tihovac 6, Drage Šćitara 1, 2 i 3 potpuno je obnovljen te su navedeni objekti priključeni i pušteni u sustav grijanja toplane Vojak u četvrtak, 19.11. Sve su mobilne kotlovnice koje su služile za zagrijavanje vode za centralno grijanje i PTV uklonjene te se nastavilo sa zatrpavanjem i sanacijom iskopa.

S današnjim datumom, 20.11.2015. godine, završeni su svi strojarski radovi na zamjeni sustava distribucije toplinske energije u naselju Vojak te su svi objekti u sustavu priključeni na obnovljeni toplovod.