Preregulacija prometa zbog radova u Ulici Tome Strižića

Od četvrtka 7. prosinca 2023. godine zbog radova se za promet zatvara Ulica Tome Strižića, a na širem području se uvodi privremena preregulacija prometa.

Ulica Tome Strižića na dijelu od raskrižja s Ulicom Vjekoslava Dukića do raskrižja s Ulicom Kačjak zatvara za sav promet, osim za vozila gradilišta i povremeno za potrebe stanara.

Privremenom preregulacijom promet će se odvijati na sljedećim trasama:

 

Zahvati koje na ovoj lokaciji izvodi Energo u sklopu EU projekta “Obnova toplinarstva Grada Rijeke” trajat će dva tjedna, dok će navedena privremena regulacija prometa, zbog radova koji uključuju i projekte „Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture na području aglomeracije Rijeka“ te izgradnje kružnog raskrižja, biti na snazi do kraja veljače 2024. godine.

Radovi na obnovi i izgradnji spojnog toplovoda Gornja Vežica – Vojak dio su zahvata na najsloženijoj trasi ukupne dužine 1,2 km, kojima će toplana Gornja Vežica postati glavna toplana toplinskog sustava Istok, s povezanim sustavima Vojak i Donja Vežica.

Projekt »Obnova toplinarstva Grada Rijeke« obuhvaća ulaganje u modernizaciju toplana te obnovu i izgradnju toplovodne distribucijske mreže. Ukupna vrijednost projekta je oko 14,9 milijuna eura, od čega EU sufinanciranje iznosi nešto više od 11 milijuna eura, dok su sredstva za njegovu realizaciju osigurana iz Kohezijskog fonda putem Operativnog programa »Konkurentnost i kohezija«. Obavijesti o projektu »Obnova toplinarstva grada Rijeke« nalaze se na stranicama Energa i službenoj stranici projekta www.energotoplinarstvo.com.

Sudionicima u prometu zahvaljujemo na razumijevanju i poštivanju privremene prometne signalizacije.