Nastavak radova na spojnom toplovodu Gornja Vežica – Vojak

U sklopu obnove i širenja toplovodne mreže u Rijeci, u srijedu, 6. rujna 2023. godine, na raskrižju ulica Tome Strižića i Vjekoslava Dukića započet će nova faza radova na spajanju toplovoda Gornja Vežica – Vojak.

Sukladno odobrenom prometnom rješenju, promet će u Ulici Tome Strižića biti reguliran semaforom, dok će se u Ulici Ivana Matrljana ponovno uspostaviti uobičajena prometna regulacija, jednosmjerno od Ulice Vjekoslava Dukića u smjeru Kačjaka.

Planirani rok završetka radova je 20. rujan 2023. godine.

Navedeni radovi dio su zahvata na najsloženijoj trasi ukupne dužine 1,2 km, kojima će toplana Gornja Vežica postati glavna toplana toplinskog sustava „Istok“, s povezanim sustavima Vojak i Donja Vežica.

Sve navedene aktivnosti izvode se u sklopu projekta “Obnova toplinarstva Grada Rijeke” koji obuhvaća ulaganje u modernizaciju toplana te obnovu i izgradnju toplovodne distribucijske mreže. Ukupna vrijednost projekta je oko 14,9 milijuna eura, od čega EU sufinanciranje iznosi nešto više od 11 milijuna eura, dok su sredstva za njegovu realizaciju osigurana iz Kohezijskog fonda putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Obavijesti o projektu „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ nalaze se na stranicama Energa i službenoj stranici projekta www.energotoplinarstvo.com.

Za sve dodatne informacije o projektu građani se mogu obratiti korisničkoj podršci Energa putem besplatnog broja telefona 0800 353 040.