Privremeno se zatvara dio Ulice Vjekoslava Dukića

Od ponedjeljka, 10. srpnja do srijede, 12. srpnja bit će zatvoren dio Ulice Vjekoslava Dukića, kod raskrižja s Ulicom Tome Strižića.

Trodnevno zatvaranje prometa nužno je zbog radova na instalacijama spojnog toplovoda Gornja Vežica-Vojak, koji zahtijevaju sigurnije preduvjete rada i kretanja sudionika u prometu u zoni zahvata.

Sukladno odobrenom prometnom rješenju, promet će se odvijati obilaznim pravcima dok će po završetku ove faze radova, ponovno biti reguliran naizmjenično, kao i do sada. Podsjećamo,  planirani rok završetka ukupnih radova na navedenoj dionici je druga polovica rujna 2023. godine.

Sve navedene aktivnosti izvode se u sklopu projekta “Obnova toplinarstva Grada Rijeke” koji obuhvaća ulaganje u modernizaciju toplana te obnovu i izgradnju toplovodne distribucijske mreže. Ukupna vrijednost projekta je oko 14,9 milijuna eura, od čega EU sufinanciranje iznosi nešto više od 11 milijuna eura, dok su sredstva za njegovu realizaciju osigurana iz Kohezijskog fonda putem Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“.

Sve obavijesti o projektu „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ nalaze se na stranicama Energa i službenoj stranici projekta www.energotoplinarstvo.com.

Za sve dodatne informacije o projektu građani se mogu obratiti korisničkoj podršci Energa putem besplatnog broja telefona 0800 353 040.