Početak radova na toplani Srdoči

U sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ u četvrtak, 25. svibnja 2023. godine, započet će radovi na toplani Srdoči.

Nakon radova na toplanama Gornja Vežica i Malonji, koje će postati glavne toplane toplinskih sustava „Istok“ i „Zapad“, toplana Srdoči će funkcionirati kao zasebni toplinski sustav.

I u toplanu Srdoči ugrađuje se čista i sigurna tehnologija kao što su visokoučinkoviti kogeneracijski uređaj za istovremenu proizvodnju toplinske i električne energije, solarni kolektori i novi toplinski spremnici, te potpuna automatizacija svih sustava.

Planirani rok završetka radova na toplani Srdoči je početak studenog 2023. godine.

Podsjećamo, navedeni se zahvati provode u sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ koji za cilj ima povećanje energetske učinkovitosti toplinskog sustava i pouzdanosti opskrbe toplinskom energijom u gradu Rijeci putem ulaganja u modernizaciju toplana i toplovoda, te uz postupan prelazak na obnovljive izvore energije.

Sve dodatne informacije o projektu građani mogu saznati na mrežnim stranicama Energa te na službenim stranicama projekta www.energotoplinarstvo.com.