Početak intenzivnih radova na toplani Gornja Vežica

U sklopu projekta „Obnova toplinarstva grada Rijeke“ u srijedu, 01. ožujka 2023. godine, započet će intenzivni radovi na toplani Gornja Vežica.

Radovi uključuju demontažu dijela postojeće opreme, ugradnju dva visokoučinkovita kogeneracijska motora ukupne snage 2,64 MW toplinske energije, odnosno 2,41 MW električne energije, te frekventno upravljane distribucijske crpke. Na krovu toplane postavit će se solarni paneli za grijanje vode energijom sunca dok će se izvan toplane ugraditi toplinski spremnici ukupnog kapaciteta 400 m³ tople vode, koji će biti oslikani muralima riječkih umjetnika. U toplanu će se instalirati sustav automatskog upravljanja kao i daljinski nadzor. Očekivani završetak radova u sklopu projekta predviđen je u srpnju 2023. godine.

Kako će se za vrijeme izvođenja radova koristiti teška građevinska mehanizacija, kamionima i bagerima je potrebno osigurati prolaz dijelom Ulice Ratka Petrovića koji vodi do toplane. Iako je ulica načelno dovoljna za promet kamiona, pozivamo građane da prije početka radova pomaknu svoja vozila ukoliko su nepropisno parkirana. Vozila koja budu parkirana suprotno odredbama „Zakona o sigurnosti prometa na cestama“ (NN 67/80) prometni redari će prilikom samog početka radova biti prisiljeni premjestiti.

Tijekom trajanja radova mogući su povremeni prekidi u isporuci toplinske energije i potrošne tople vode krajnjim korisnicima, što će pravovremeno biti najavljeno na našim stranicama, službenoj stranici projekta www.energotoplinarstvo.com, te u medijima. Za sve dodatne informacije o projektu građani se mogu obratiti Energu elektroničkom poštom na toplinarstvo@energo.hr.

Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju.