Obavijest o početku sezone grijanja u objektima na toplinskom sustavu

Obavještavamo korisnike sustava toplinske energije da će se tijekom današnjeg dana, 11. listopada 2021. godine, postupno uključivati grijanje u objektima na toplinskom sustavu grada Rijeke, čime će započeti sezona grijanja 2021./2022.

Zbog niskih temperatura u večernjim satima i hladnijeg vremena koje se predviđa za naredni period, u objektima priključenima na Energov distributivni sustav postupno će se pokrenuti grijanje, a riječke će toplane prijeći na zimski način rada. Zgrade koje još ne žele započeti s grijanjem mogu samostalno donijeti odluku da njihove podstanice ostanu isključene, neovisno o službenom početku sezone, te da se pokrenu kada se sustanari zgrade za to odluče.

Bitno je napomenuti da se cijena toplinske energije neće mijenjati tijekom nadolazeće sezone grijanja, odnosno ostaje 0,3720 kn/kWh (bez PDV-a) za kućanstva. Zadržavanje iste cijene toplinske energije, unatoč rastu cijena sirovina prirodnog plina i nafte, omogućeno je zbog nedavnih ulaganja u proizvodne pogone i distributivnu mrežu.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Energu putem elektroničke pošte na podrska@energo.hr ili besplatnog telefona 0800 353 040.