Toplinski sustav spreman za novu sezonu grijanja

Svi toplinski sustavi u gradu Rijeci, kojima upravlja Energo, spremni su za početak sezone grijanja. Zbog dolaska kišnih i hladnih dana, obavještavamo sve korisnike čije su zgrade priključene na toplinski sustav Energa da, ukoliko to žele, mogu početi s grijanjem već sada. Potrebno je da ovlašteni predstavnici zgrada Energu dostave zahtjev i traže raniji početak grijanja, neovisno o vremenskim uvjetima ili odluci Energa o službenom početku sezone grijanja.

Sezona grijanja uobičajeno počinje kada tri uzastopna dana temperatura u gradu Rijeci padne ispod 12 Celzijevih stupnjeva u 21 sat, prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda. Međutim, s obzirom na kišu i vlagu u zraku osjećaj hladnoće često je veći nego što bi se dalo procijeniti prema vanjskim temperaturama zraka, stoga korisnici često žele ranije započeti sa grijanjem stanova ujutro i navečer.

Zahtjev za ranije uključenje Energu mogu uputiti isključivo ovlašteni predstavnici stanara. Ne mogu se uvažavati zahtjevi pojedinačnih stanara i njih će se uputiti da zahtjeve predaju svojem ovlaštenom predstavniku. Što se tiče zgrada s više ulaza, spojenih na istu podstanicu, one moraju imati natpolovičnu većinu ovlaštenih predstavnika za podnošenje zahtjeva.

Upute za ovlaštene predstavnike stanara, koje između ostalog sadrže opis postupka zahtjeva za početak ili završetak grijanja za pojedinu zgradu, mogu se naći na web stranicama Energa.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Energu na besplatni telefon 0800 353 040.