Obavijest o početku radova na obnovi toplovoda u naselju Škurinje

U sklopu projekta cjelokupne obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci, danas, 5. travnja 2018. godine, započinju radovi na zamjeni toplovoda na distribucijskom sustavu toplane Škurinje.

Radovi će se izvoditi u nekoliko faza, a njima će biti obuhvaćeni objekti u sljedećim ulicama: Rastočine, Lukačićeve stube, Tizianova, Ulica I. maja i Jelićeva ulica.

Prvom fazom radova bit će obuhvaćeni objekti na adresi Rastočine, kbr. 5, 6 i 7.

Radi se o nastavku investicijskog ciklusa obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci koji je započeo obnovom toplovoda u naselju Vojak 2015., a nastavio se radovima u naselju Srdoči 2017. godine. U sklopu ove faze radova, postojeće čelične cijevi zamijenit će se predizoliranim single-pipe cijevima na sustavu distribucije toplinske energije iz postojeće toplane Škurinje prema objektima koje se nalaze na distribucijskoj mreži.

Očekivano trajanje svih radova je do sredine lipnja 2018. godine. Glavni izvođač, odabran putem postupka javne nabave u skladu s regulacijama Europske banke za obnovu i razvoj, uz čiju se suradnju projekt realizira, je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner graditeljstvo d.o.o. Radovima će se zamijeniti oko 800 metara toplovodnih cijevi.

Tijekom trajanja radova na zamjeni toplovoda u zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži toplinske energije mogući su povremeni poremećaji u isporuci toplinske energije, no stanari objekata o tome će biti pravovremeno obaviješteni.

Za vrijeme izvođenja radova u Ulici Rastočine promet će biti usporen, a režim prometovanja reguliran odgovarajućom prometnom signalizacijom. Stoga se stanovnici naselja mole za strpljenje, razumijevanje i poštivanje privremene signalizacije.

Zamjena toplovoda u naselju Škurinje unaprijedit će učinkovitost prijenosa topline od toplane do podstanica zgrada. Iskustva ranijih faza projekta obnove toplovoda u Rijeci pokazala su smanjenje emisije CO2 i troškova održavanja, što je dovelo do smanjenja toplinskih gubitaka mreže za 10-15%, kao i smanjenja u gubicima vode i potrošnje električne energije.

Za sve dodatne informacije o radovima na zamjeni toplovoda u naselju Škurinje možete nam se obratiti pismenim putem (Energo d.o.o., Dolac 14/I, 51000 Rijeka), elektroničkom poštom (info@energo.hr) ili telefonski (353-040). Također, informacije o radovima redovito će biti objavljivane na Energovim internetskim stranicama (www.energo.hr).