Obnova sustava toplovoda na Srdočima – tijek radova

U sklopu projekta obnove sustava toplovoda u naselju Srdoči, u tijeku su građevinski radovi na kraku 2 toplovodnog sustava.

U proteklom periodu izvedeni su pripremni radovi na gradilištu: trasa toplovoda iskolčena je od strane ovlaštene tvrtke te su otvoreni energetski kanali.

Prilikom kopanja, uočeno je da se na trasi kanala nalazi nekoliko stabala koja su zbog radova i sigurnosti gradilišta morala biti uklonjena. Rezanje stabala izvršila je tvrtka ovlaštena za te radove, a prema odobrenju nadležnih službi Grada, izvođač radova (Amarc DHP srl) dužan je nakon završetka radova površinu vratiti u prvobitno stanje i posaditi 7 sadnica stabala, istovjetno broju uklonjenih stabala.

Izvođač radova započeo je  zavarivanje cijevnih sekcija novih cijevi izvan energetskih kanala. Nakon rendgenskog snimanja svih zavara, cijevi će biti postavljene u kanal. Također, danas se očekuje dostava prve mobilne kotlovnice na gradilište koja će služiti za zagrijavanje objekata na toplovodnom sustavu u periodu kada će se vršiti rezanje i zamjena cijevi.

Podsjećamo, radovi na obnovi sustava toplovoda na Srdočima  započeli su u ponedjeljak, 16. listopada, a njihovo očekivano trajanje je do 20. studenog ove godine.