Najava početka radova na obnovi toplovoda u naselju Srdoči

U sklopu projekta cjelokupne obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci, u ponedjeljak, 16. listopada, započinju radovi na obnovi sustava distribucije toplinske energije na sustavu distribucije toplane Srdoči.

Radovima će biti obuhvaćeni objekti u Ulici Gustava Krkleca, kbr. 8, 10, 12, 14 i 16.

Radi se o nastavku investicijskog ciklusa obnove sustava distribucije toplinske energije u gradu Rijeci koji je započeo obnovom toplovoda u naselju Vojak 2015. godine. U sklopu ove faze radova, postojeće čelične cijevi zamijenit će se predizoliranim twin-pipe cijevima na sustavu distribucije toplinske energije iz postojeće toplane Srdoči prema stambenim zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži.

Radovi na obnovi toplovoda u naselju Srdoči započet će u ponedjeljak, 16. listopada, a očekivano trajanje radova je do 20. studenoga 2017. godine. Glavni izvođač, odabran putem postupka javne nabave u skladu s regulacijama Europske banke za obnovu i razvoj, uz čiju se suradnju projekt realizira, je talijanska tvrtka Amarc DHP srl, a podizvođač građevinskih radova je tvrtka Kvarner Graditeljstvo d.o.o. Radovima će se zamijeniti oko 200 metara toplovodnih cijevi.

Tijekom trajanja radova na zamjeni toplovoda u zgradama koje se nalaze na distribucijskoj mreži toplinske energije mogući su privremeni prekidi isporuke toplinske energije, no stanari objekata o tome će biti pravovremeno obaviješteni te će se za njih osigurati alternativni način zagrijavanja, putem mobilnih kotlovnica.

Zamjena toplovoda u naselju Srdoči unaprijedit će učinkovitost prijenosa topline od toplane do podstanica zgrada. Iskustva prve faze projekta obnove toplovoda u Rijeci (zamjena toplovoda u naselju Vojak) pokazala je smanjenje emisije CO2 i troškova održavanja, što je dovelo do smanjenja toplinskih gubitaka mreže za 10-15% te troškova održavanja, kao i smanjenje u gubicima vode i potrošnje električne energije.

Mole se stanovnici u naselju Srdoči za strpljenje, razumijevanje i poštivanje privremene prometne signalizacije te korištenje alternativnih pravaca prometovanja za vrijeme trajanja radova.

Za sve dodatne informacije o radovima na zamjeni toplovoda u naselju Srdoči možete nam se obratiti pismenim putem (Energo d.o.o., Dolac 14/I, 51000 Rijeka), elektroničkom poštom (info@energo.hr) ili telefonski (0800-353-040). Također, informacije o radovima redovito će biti objavljivane na Energovim internetskim stranicama.