Obnova sustava distribucije toplinske energije na Vojaku – završetak radova na krakovima 1 i 2

Na Vojaku se nastavljaju radovi na obnovi toplovoda. Krajem prošlog tjedna izvršena su dva prekopa ceste, na križanju ulica Drage Šćitara i Marohnićeve, te u Marohnićevoj ulici, a prema predviđenoj dinamici nastavljeni su i ostali radovi, uz razvlačenje DTK kanalizacije i pripremu priključaka za zgrade.

U subotu, 7.11., završeni su priključci za zgrade na krakovima 1 i 2 toplovoda. Također je provedeno “ispiranje” cjevovoda, tj. kroz položene cijevi krakova propuštena je voda kako bi se provjerili spojevi priključaka i izbacila nečistoća. U ponedjeljak, 9.11., objekti na adresama Nike Katunara 12, Slavka Krautzeka 66 b/c/d, Nike Katunara 4 i 6, Marohnićeva 4 i Drage Šćitara 5 spojeni su na novi toplovod. Pet mobilnih kotlovnica koje su služile kao privremeno rješenje za opskrbu objekata toplom vodom tijekom radova na obnovi odspojeno je, uklonjeno i odvezeno na privremeni deponij (parkiralište). Trenutno je u funkciji još šest kotlovnica.

U utorak, 10.11. na toplovod su spojeni i OŠ Vladimir Gortan i objekti na adresama Drage Šćitara 13/15/17, Drage Šćitara 22/24/26 i Nike Katunara 13. Time je ukupno 10 objekata spojeno na novi toplovod, tj. zamjena 2 kraka toplovoda završena je te su oni pušteni u pogon.

Sredinom tjedna započeo je i posljednji dio zamjene toplovoda. Dopremljene su posljednje dvije mobilne kotlovnice te su spojene na objekt Marohnićeva 14/16/18 i na Dječji vrtić Đurđica. Također su započeli radovi na prekopu Marohnićeve ulice, vrlo zahtjevnom zbog količine postojećih cijevi ispod zemlje, i to na lokaciji kraj toplane. Započelo je i postavljanje DTK zdenaca na predviđene pozicije.

Nastavak radova teče prema predviđenom planu. Oko 85% strojarskih radova je završeno, a građevinski radovi ih prate. Završetak radova predviđa se do kraja sljedećeg tjedna.