Obnova sustava distribucije toplinske energije na Vojaku – nastavak radova

U sklopu nastavka radova na obnovi sustava distribucije toplinske energije u naselju Vojak do sada je u energetske kanale položeno i zavareno oko 1700 m novih predizoliranih cijevi od ukupno predviđenih 2 km. Oko 40% starih cijevi izvađeno je iz kanala, dok se ostatak starog cjevovoda neće vaditi zbog dubine njihove položenosti (koja je mnogo dublja nego cjevovod koji se trenutno postavlja).

Postavljeno je i oko 550 m DTK kanalizacije, dok će ostatak biti postavljen sukladno završavanju radova na cjevovodu.

Mobilne kotlovnice koje služe za opskrbu zgrada u sustavu potrošnom toplom vodom (PTV) i toplom vodom za potrebe centralnog zagrijavanja i dalje su u funkciji. Aktivno je 11 od ukupno 13 kotlovnica, a do kraja ovoga tjedna predviđa se spajanje i ostale dvije kotlovnice.

Radovi su u visokoj fazi izgrađenosti, a u narednom periodu izvršit će se još tri prekopa ceste (na dva mjesta u Marohnićevoj ulici te u Ul. Drage Šćitara) te dovršiti postavljanje cijevi.  Zatrpavanje pijeskom na mjestima gdje su radovi završeni također se odvija prema planu, a predviđeni završetak radova na zamjeni toplovoda očekuje se između 15. i 20. studenog ove godine.