Obavijest za korisnike plina kategorije kućanstvo

Nastavno na odluku HERA-e od petka, 23. rujna 2022., kojom je određeno da je Energo u obvezi prikupiti i obraditi zahtjeve korisnika plina kategorije kućanstvo za prelazak na korištenje javne usluge, molimo sve korisnike plina iz navedene kategorije koji žele Energo zamijeniti opskrbljivačem u obvezi javne usluge (GPZ-Opskrba d.o.o.), da nas kontaktiraju na jedan od sljedećih načina:

  1. Putem web obrasca na poveznici: Obrazac za prijavu promjene opskrbljivača. Potrebno je upisati svoje identifikacijske podatke: šifru OMM-a, OIB, stanje plinomjera i broj mobilnog telefona. Po ispravno upisanim podacima izvršit će se promjena opskrbljivača. Za sve daljnje korake korisnici će biti kontaktirani od strane GPZ-Opskrba d.o.o.
  2. Telefonskim pozivom na jedan od sljedećih brojeva telefona radnim danom do 07.00 do 15.00 sati: 051/353-018, 051/353-044 i 0800 353040.
  3. Mailom na adresu podrska@energo.hr. Korisnici mogu proslijediti obrazac kojeg su poslali GPZ-Opskrbi d.o.o za promjenu opskrbljivača ili navesti svoje identifikacijske podatke: OIB, šifru OMM-a, stanje plinomjera i broj mobilnog telefona.

Ističemo, ukoliko ste svoj zahtjev za promjenom opskrbljivača poslali u GPZ-Opskrbu d.o.o., isti morate dostaviti i u Energo na jedan od ponuđenih načina jer u protivnom neće biti obrađen.

Sve zahtjeve zaprimljene tijekom tekućeg mjeseca, Energo će provesti na način koji vam omogućuje korištenje javne usluge opskrbe plinom od prvog dana sljedećeg kalendarskog mjeseca. Očitanje plinomjera na zadnji dan mjeseca molimo dostaviti u Ri-Stan na brojeve telefona 0800 5777, 051/210-726 ili 051/210-710. 

Napominjemo, iako je u važećim ugovorima sklopljenima između korisnika i Energa kao datum isteka naveden 30. rujan 2022. godine, ugovori se automatski produžuju ako korisnik u propisanom roku nije podnio zahtjev za prelazak na javnu uslugu (GPZ-Opskrbu d.o.o.). Drugim riječima, ukoliko korisnik nije zatražio raskid ugovora na gore navedeni način, i dalje će ostati korisnik Energa.

NAPOMENA ZA KORISNIKE TOPLINSKE ENERGIJE

Obavještavamo sve korisnike centralnog grijanja – krajnje kupce toplinske energije u zgradama koje su spojene na sustav distribucije toplinske energije iz Energovih toplana, da se promjena opskrbljivača plinom, kao energentom koji se koristi za zagrijavanje prostora i pripremu potrošne tople vode, ne odnosi na njih. Naime, promjena opskrbljivača odnosi se samo na privatne korisnike koji plin koriste direktno – za kuhanje, zagrijavanje tople vode ili etažno plinsko grijanje. Krajnja cijena isporučene toplinske energije (sa PDV-om) za krajnje kupce se, odlukom Vlade RH, ne mijenja, tj. ostaje jednaka dosadašnjoj cijeni isporučene toplinske energije.