Obavijest o početku sezone grijanja u objektima na toplinskom sustavu

Obavještavamo korisnike sustava toplinske energije da će se tijekom današnjeg dana, 13. listopada 2020. godine, postupno uključivati grijanje u objektima na toplinskom sustavu grada Rijeke, čime će započeti sezona grijanja 2020./2021.

Prema podacima Državnog hidrometeorološkog zavoda, prethodna dva dana u 21 sat su izmjerene temperature niže od 12°C. Iako se još nisu stekli svi formalni uvjeti za početak sezone, zbog hladnijeg i kišnog vremena koje se predviđa za naredni period, riječke će toplane prijeći na zimski način rada.

Podsjećamo da u zimskom načinu rada toplinski sustavi Gornja Vežica, Vojak, Škurinje, Kozala, Zamet i Podmurvice rade u 24-satnom režimu. Zgrade na navedenim sustavima mogu samostalno odabrati vrijeme dnevnog i noćnog grijanja (npr. od 5:00 do 24:00, 6:00 do 23:30 ili bilo koja druga željena kombinacija) te neovisno o grijanju režim grijanja tople vode (npr. topla voda tijekom 24 sata, početak grijanja tople vode u 5:00 itd.)

Zgrade koje još ne žele započeti s grijanjem mogu samostalno donijeti odluku da njihove podstanice ostanu isključene, neovisno o službenom početku sezone, te da se pokrenu kada se sustanari zgrade za to odluče.

Za sve dodatne informacije građani se mogu obratiti Energu na besplatni telefon 0800 353 040.