Probni rad cjelodnevnog režima rada toplane u naselju Podmurvice

Obavještavamo korisnike toplinske energije da će od 13. studenog 2017. godine toplana Podmurvice, a paralelno i objekti priključeni na sustav distribucije toplinske energije u naselju Podmurvice, krenuti s probnim radom 24-satnog režima rada toplane.

Novim režimom biti će obuhvaćene sljedeće podstanice, odnosno objekti na adresama:

  • Vitomira Paje Širole 14 i 16
  • Branka Blečića 2,
  • Rikarda Benčića 11,
  • Giuseppe Duella 2.

Probni rad novog režima trajat će do kraja mjeseca siječnja 2018. godine, a po njegovu završetku provest će se usporedba potrošnje u prosincu 2016. i siječnju 2017. godine, temeljene na radu u dnevnom režimu (16 sati), i one ostvarene u prosincu 2017. i siječnju 2018. godine, tijekom 24-satnog režima rada toplane.

Odluka o probnom radu u novom režimu grijanja donesena je s ciljem što bolje iskoristivosti sustava i na temelju prethodnih iskustava na toplanama Vojak i Gornja Vežica, kada je provedeni testni period pokazao uštedu goriva od 5 – 8%. Rezultati probnog rada toplane u novom režimu detaljno će se analizirati te će se, ukoliko pokažu dugoročnu isplativost takvoga rada, procijeniti potreba i mogućnost njegova stalnog uvođenja.

Svaka zgrada može odabrati jednu od nekoliko varijanti:

  1. Iskoristiti benefit noćnog nisko-temperaturnog režima grijanja stanova (npr. 15 – 16°C) uz podešavanje automatske regulacije u podstanicama (alternativno kroz individualno podešavanje radijatora u stanovima) –  preporuka Energa.
  2. Zadržati sadašnji sustav grijanja od 6:00 – 22:00 podešavanjem podstanica na način da isključe pumpe u navedeno vrijeme.
  3. Produže period grijanja na način da podstanice u zgradi uključe odnosno isključe pumpe u nekom drugom željenom terminu npr. 5:00 – 24:00.

Molimo cijenjene korisnike toplinske energije na području naselja Podmurvice da nam se obrate ukoliko imaju bilo kakvih nejasnoća u vezi rada podstanica u navedenim objektima te da obavijeste svoje ovlaštene servisere unutarnjih instalacija centralnog grijanja da prema potrebi obave podešavanja parametara rada regulacijskih ventila unutar podstanica.

Za sve dodatne informacije o probnom radu novog 24-satnog režima rada toplane na Podmurvicama možete nam se obratiti pismenim putem na adresu Energo d.o.o., Dolac 14/I, 51000 Rijeka, elektroničkom poštom na info@energo.hr ili telefonom na broj 0800 353 040.